Muffins med spenat och banan sockerfri
15 min.
118 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 15 små muffins
50 g |
färsk spenat |
1/2 dl |
rapsolja |
1 1/2 dl |
mjölk |
1 |
banan |
3/4 dl |
SteviaSweet Crystal |
2 |
ägg |
4 dl |
vitt mjöl |
1/2 dl |
potatismjöl |
2 tsk |
bakpulver |
1/4 tsk |
salt |
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Förvärm ugnen till 200 °C.
- Skölj spenaten och låt den rinna av.
- Tillsätt spenatblad, rapsolja, mjölk, banan, SteviaSweet Crystal och ägg i en mixer och mixa till en jämn smet.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Sikta sedan blandningen i spenatskummet och vänd ner den.
- Blanda bara tills du har fått en jämn smet.
- Placera hårda små muffinsformar med hög kant på en bakplåt.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen är färdiga.
Näringsvärde per portion
118 |
kcal |
496 |
kJ |
3.5 |
Protein i g |
16.5 |
Kolhydrater i g |
4.5 |
Fett i g |
19 |
Insparade kcal |