Linsbolognese sockerfri (vegansk)

Linsbolognese sockerfri (vegansk)
15 Min.
486 kcal
SteviaSweet Flytande



Ingredienser för 4 portioner

1 morot
1 lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 msk mörk balsamvinäger
3 dl grönsaksbuljong
1 burk hela konserverade tomater
1/4 färsk timjan finhackad
20 droppar SteviaSweet Flytande
100 g sköljda belugalinser
350 g fullkornsspagetti
  salt
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Skala moroten, löken och vitlöken. Hacka lökarna. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn löken 5-10 minuter på mild värme tills den blir genomskinlig. Riv moroten och skiva champinjonerna grovt och tillsätt till kastrullen tillsammans med tomatpuré. Bryn grönsakerna ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt balsamvinäger, konserverade tomater, grönsaksbuljong, timjan samt SteviaSweet Flytande. Låt såsen koka på mild värme under lock i ca 15 minuter. Tillsätt sedan linserna. Koka ytterligare ca 30 minuter tills linserna blir mjuka. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
  3. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen när linserna är nästan färdigkokta. Häll av kokvattnet från pastan och blanda ihop pastan med såsen. Servera med riven parmesanost, färsk basilika och mald svartpeppar.

Näringsvärde per portion

486 kcal
2043 kJ
20 Protein i g
82 Kolhydrater i g
7 Fett i g
30 Insparade kcal