Buddha-bowl sockerfri (vegansk)

Buddha-bowl sockerfri (vegansk)
10 min.
641 kcal
SteviaSweet Flytande



Ingredienser för 2 portioner

1 dl svart ris/fullkornsris
100 g kikärtor
300 g sötpotatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 avokado
100 g surkål

Eldig jordnötssås
2 msk jordnötssmör med bitar
2 msk kallt vatten
1 msk limesaft
1 msk sojasås
1 tsk SteviaSweet Flytande
1 tsk Sambal oelek

Servera med
  Krasse eller örter
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Värm ugnen till 225 °C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och tärna sötpotatisen. Blanda ihop kikärtorna och sötpotatistärningarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugnens övre del i cirka 20 minuter eller tills sötpotatisen är krispigt färdig. Om du vill att sötpotatisen ska få mer färg ska du slå på ugnens grillfunktion i några minuter.
  3. Tillaga såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna. Smaksätt de rostade sötpotatisarna och kikärtorna med en liten mängd av såsen. Fördela riset i skålar, tillsätt avokado, surkål och sötpotatisen.
  4. Dekorera portionerna med färska örter eller krasse och servera tillsammans med jordnötssås.
Näringsvärde per portion
641 kcal
2694 kJ
13.5 g Protein
73 g Kolhydrater
32.5 g Fett
100 Gesparte Zucker Kalorien