Veganska chokladbollsägg

Sofia-Tegnefur-1920.jpg
Ingredienser för 10-20 st

4 dl havregryn
3/4 dl SteviaSweet Lättströ
3/4 dl kakao
75 g veganskt margarin, rumstempererat
1/2 dl kallt kaffe
70 g mörk choklad


Gör såhär

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt margarinet och nyp ihop degen. Blanda noga så att allt blandas väl.
  3. Häll till sist ner kaffet och blanda på nytt.
  4. Forma små äggformade bollar av degen.
  5. Ställ i kylen i ca 1 timme.
  6. Smält chokladen över vattenbad. Vänd runt ”äggen” i den smälta chokladen.
  7. Lägg chokladäggen på en skärbräda eller tallrik och låt stelna i kylen i någon timme.
  8. Ät och njut!