Vaniljpannacotta med hallon och kardemumma

Steviasweetmars_1920-1.jpg
Ingredienser för 2 stora port


3 dl växtgrädde, minst 13 % fett
½ tsk vaniljpulver
2 – 3 tsk SteviaSweet Lättströ
knappt 1 tsk agar agarpulver
2 dl frysta hallon
2 tsk SteviaSweet Lättströ
1/4 tsk kardemumma, mald
 

Gör så här

  1. Blanda grädde, vaniljpulver, SteviaSweet Lättströ och agar agar.
  2. Koka upp allt under omrörning. Låt koka på låg värme ett par minuter. Ta av gräddblandningen från värmen och låt svalna en stund.
  3. Häll upp gräddblandningen i en tillbringare genom en sil. Låt svalna ytterligare en stund.
  4. Häll upp i två glas och ställ in dem i kylen. Låt allt stelna i minst 30 min. Under tiden kokar du upp hallonen med SteviaSweet Lättströ. Låt en del av vattnet koka bort tills du har en sylt.
  5. Avsluta med att tillsätta kardemumman. Låt allt svalna helt innan du häller hallonblandningen över pannacottan.
  6. Garnera med färska hallon.