Socker- och glutenfria semlor


Socker-och-glutenfria-semlor-2.jpg

Ingredienser

Bullar
1.5 dl bovetemjöl
0.5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
0.5 dl SteviaSweet Lättströ
2 msk kokosolja
1 tsk kardemumma
Några droppar vanilj alt vaniljpulver
1 msk fiberhusk (kan uteslutas)
1 dl keso
2 ägg

Mandelmassa
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk SteviaSweet Lättströ
1 msk havremjölk

Grädde
1 burk kokosgrädde
 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till bullarna och tillsätt sedan ägg och keso till smeten och rör runt noggrant.
  3. Låt smeten stå och dra sig några minuter.
  4. Forma sedan till fem bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  5. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Medan bullarna är i ugnen kan du förbereda mandelmassa och grädden. Mixa den feta delen av kokosgrädden och låt stå i kylen så den håller sig fast. (Vill du använda ”vanlig” grädde och söta med 2 tsk SteviaSweet Lättströ är det även ett alternativ)
  7. Skär sedan av ett ”lock” på bullen, gröp en liten grop och låt svalna.
  8. Fyll med mandelmassa och klicka på grädde och sätt sedan på locket SteviaSweet Lättströ som jag har använt är ett perfekt kalorifattigt substitut till socker som till skillnad från just socker är skonsamt för tänderna och höjer inte blodsockret. SteviaSweet Lättströ kan du dosera på exakt samma sätt som vanligt strösocker och därför blir det superenkelt att byta ut socker till Stevia i dina bakverk