Veganska pannkakor med rabarber och jordgubbssylt

Maggie-veganska-pannkakor-1920.jpg

Ingredienser för 2-4 portioner


Pannkakor:
1 dl kikärtsspad
1 msk olja
8 dl havremjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk SteviaSweet Lättströ
mjölkfritt margarin att steka i

Rabarber- och jordgubbssylt:
1 rabarberstjälk
250 g färska eller frysta jordgubbar
ev 1-2 msk vatten
1 - 2 msk Stevia Sweet lättströ
vispad havregrädde till servering
 

Gör såhär

  1. Vispa samman kikärtsspad, olja och mjölk.
  2. Tillsätt mjölet medan du vispar och häll i salt och SteviaSweet Lättströ.
  3. Låt smeten stå och vila i ca 20 min. Under tiden gör du sylten.
  4. Skala bort det yttersta lagret på rabarbern. Skiva rabarbern i små bitar. Lägg
    jordgubbarna och rabarbern i en kastrull och låt allt koka upp i sin egen
    vätska.
  5. Om det behövs, tillsätt ev lite vatten. Koka allt tills det mesta av
    vattnet kokat bort och sylten tjocknar.
  6. Tillsätt SteviaSweet Lättströ till sist.
    Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick margarin. Häll i ca 1,5 - 2 dl smet i
    stekpannan och stek pannkakan gyllengul.
  7. Vänd pannkakan och stek lite till.
  8. Lägg upp pannkakorna på ett fat.
  9. Servera dem med sylten och vispad havregrädde.