Vaniljpannacotta med hallon och kardemumma

Ingredienser för 2 stora port
3 dl växtgrädde, minst 13 % fett
½ tsk vaniljpulver
2 – 3 tsk
SteviaSweet Lättströ
knappt 1 tsk agar agarpulver
2 dl frysta hallon
2 tsk
SteviaSweet Lättströ
1/4 tsk kardemumma, mald
Gör så här
- Blanda grädde, vaniljpulver, SteviaSweet Lättströ och agar agar.
- Koka upp allt under omrörning. Låt koka på låg värme ett par minuter. Ta av gräddblandningen från värmen och låt svalna en stund.
- Häll upp gräddblandningen i en tillbringare genom en sil. Låt svalna ytterligare en stund.
- Häll upp i två glas och ställ in dem i kylen. Låt allt stelna i minst 30 min. Under tiden kokar du upp hallonen med SteviaSweet Lättströ. Låt en del av vattnet koka bort tills du har en sylt.
- Avsluta med att tillsätta kardemumman. Låt allt svalna helt innan du häller hallonblandningen över pannacottan.
- Garnera med färska hallon.