Somrig Raw Food hallontrårta

Eatnlive-hallontarta-780.jpg
Ingredienser

Bottnen:
10 färska dadlar
10 torkade aprikoser
1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn Havssalt

Mousse:
4 dl cashewnötter (blötlagda)
3 dl hallon
1 citron (både skalet och saften)
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
4 msk kokosolja
 

Gör såhär

  1. Blötlägg cashewnötterna, gärna minst 2 timmar.
  2. Mixa havregryn och mandelmjöl i en matberedare
  3. Tillsätt dadlar, torkade aprikoser och havssalt och mixa tills det blir en kladdig konsistens. (Du kan behöva ta ut från matberedaren och knåda för hand) 
  4. Bred ut degen i en bakform med avtagbara kanter och sätt in i frysen.
  5. Smält kokosoljan
  6. Häll bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna, häll nötterna i matberedaren och mixa med resten av ingredienserna till en jämn och fluffig smet 
  7. Du kan behöva stanna matberedaren och dra ner från kanterna så att allt blandas med
  8. Häll smeten på nöt/dadelbottnen och jämna ut, sätt sedan in i kylen och låt stå några timmar för att stelna.
  9. Toppa med färska hallon och strö över lite kokosflingor