Sockerfria och glutenfria Mortskaksmuffins

Ingredienser
1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
3 ägg
3 dl riven morot
1 dl gräddfil
1 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 kryddmått ingefära
2 tsk bakpulver
Vaniljdroppar alt 1/2 tsk vaniljpulver
Saften av 1/2 citron •
Glasyr:
1 paket philadelphia light
Saften av 1/2 citron
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
Vaniljdroppar
Gör såhär
- Sätt ugnen på 180 grader
- Mixa havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer
- Tillsätt sedan mandelmjöl, kanel, kardemumma, ingefära och bakpulver och blanda mer.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
- Häll upp smeten i 10 st muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
- Medan muffinsen är i ugnen kan du blanda ingredienserna till glasyren och låta stå.
- Ta ut muffinsen, låt svalna och toppa med glasyren