Sockerfria och glutenfria Mortskaksmuffins

Eatnlive-480x480-1.jpg

 

Ingredienser

1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
3 ägg
3 dl riven morot
1 dl gräddfil
1 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 kryddmått ingefära
2 tsk bakpulver
Vaniljdroppar alt 1/2 tsk vaniljpulver
Saften av 1/2 citron •

Glasyr:
1 paket philadelphia light
Saften av 1/2 citron
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
Vaniljdroppar 

 

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Mixa havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer
  3. Tillsätt sedan mandelmjöl, kanel, kardemumma, ingefära och bakpulver och blanda mer.
  4. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i 10 st muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
  6. Medan muffinsen är i ugnen kan du blanda ingredienserna till glasyren och låta stå.
  7. Ta ut muffinsen, låt svalna och toppa med glasyren