Morotskaksmuffins med vaniljfrosting

Ingredienser för 12 muffins
1 dl SteviaSweet Lättströ
3 msk aquafaba (kikärtsspad)
3/4 dl rapsolja
1 1/2 dl växtmjölk
3 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm äkta vaniljpulver
Rivet skal från en liten morot
Frosting
150 g vegansk färskost, rumstempererad
100 g veganskt margarin, rumstempererad
3 msk SteviaSweet Lättströ
2 krm äkta vaniljpulver
1 krm kardemumma
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Vispa SteviaSweet Lättströ och aquafaba vitt och fluffigt.
- Blanda samman rapsolja och växtmjölk och tillsätt till aquafabasmeten.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner dem i smeten. Rör tills du har en slät smet.
- Tillsätt de rivna morötterna och rör om så att allt blandas.
- Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt svalna helt.
- Förbered frostingen genom att bland ihop alla ingredienserna i en bunke.
- Spritsa frostingen på muffinsarna och servera direkt.
- Förvara överblivna cupcakes i kylen, de håller några dagar.