Chokladfudgetårta
Ingredienser för 6 bitar
Botten
1,5 dl solroskärnor
0,5 dl valnötter
En nypa salt
10 dadlar utan kärna
1 tsk vatten
Chokladfyllning:
1 dl mandelsmör
1,5 msk
SteviaSweet Lättströ
2,5 msk kakao
2 msk smält kokosolja
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
3 msk kokosgrädde
Gör såhär:
Botten:
Mixa solroskärnor,
valnötter och salt till ett “mjöl” en matberedare.
Tillsätt dadlar och
mixa.
Tillsätt ev lite
vatten under tiden matberedaren är igång. Det ska bli en formbar deg. Tryck ut degen i en bakplåtsklädd springform (15 cm i diameter)
Chokladfyllning:
Mixa alla ingredienser
i en matberedare till en slät smet.
Häll ut chokladfyllningen
på bottenlagret.
Låt stelna i frys 2 timmar.