Morotskaksmuffins med vaniljfrosting

The-Nordic-Kitchen-details.jpg

 

Ingredienser för 12 muffins 


1 dl SteviaSweet Lättströ
3 msk aquafaba (kikärtsspad)
3/4 dl rapsolja
1 1/2 dl växtmjölk
3 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm äkta vaniljpulver
Rivet skal från en liten morot
 
Frosting
150 g vegansk färskost, rumstempererad
100 g veganskt margarin, rumstempererad
3 msk SteviaSweet Lättströ
2 krm äkta vaniljpulver
1 krm kardemumma
 

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Vispa SteviaSweet Lättströ och aquafaba vitt och fluffigt. 
  3. Blanda samman rapsolja och växtmjölk och tillsätt till aquafabasmeten.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner dem i smeten. Rör tills du har en slät smet. 
  5. Tillsätt de rivna morötterna och rör om så att allt blandas. 
  6. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt och fördela smeten i formarna.  
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
  8. Låt svalna helt. 
  9. Förbered frostingen genom att bland ihop alla ingredienserna i en bunke. 
  10. Spritsa frostingen på muffinsarna och servera direkt. 
  11. Förvara överblivna cupcakes i kylen, de håller några dagar.