Jordgubbscheesecake utan socker

Jordgubbscheesecake-utan-socker-detail.jpg

 

Ingredienser


Botten:
12 digestivekex
50 g mjölkfritt margarin
en nypa salt

Fyllning:
2,5 dl kokosgrädde
3 dl frysta hallon
2 msk apelsinjuice
150 g vegansk färskost
2 -3 msk SteviaSweet Lättströ
2 dl vispbar havregrädde

Garnering:
2 dl färska hallon
2 msk pistegenötter, hackade
 

Gör såhär

  1. Krossa digestivekexen och lägg dem i en mixer. Mixa tills det blir små smulor.
  2. Häll smulorna i en bunke. Smält margarinet. Blanda kexsmulorna, margarinet och saltet till en deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform. Ställ den i frysen en stund.
  3. Mixa samman ingredienserna till fyllningen utom den vispbara grädden i en mixer. Vispa grädden fluffig. Vänd ned den i fyllningen. Ta ut springformen ur frysen och häll fyllningen över kexbotten.
  4. In med allt i frysen i minst 6 h. När du ska servera cheese caken, ta ut den ca en till två timmar innan så den får tina något.
  5. Garnera cheesecaken med färska hallon och hackade pistagenötter.