Chokladfudgetårta

Chokladfudgetarta-NEWS-1.jpg
 

Ingredienser för 6 bitar


Botten
1,5 dl solroskärnor
0,5 dl valnötter
En nypa salt
10 dadlar utan kärna
1 tsk vatten

Chokladfyllning:
1 dl mandelsmör
1,5 msk SteviaSweet Lättströ
2,5 msk kakao
2 msk smält kokosolja
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
3 msk kokosgrädde
 

Gör såhär:

Botten:
  1. Mixa solroskärnor,
  2. valnötter och salt till ett “mjöl” en matberedare.
  3. Tillsätt dadlar och
  4. mixa.
  5. Tillsätt ev lite
  6. vatten under tiden matberedaren är igång. Det ska bli en formbar deg. Tryck ut degen i en bakplåtsklädd springform (15 cm i diameter)
Chokladfyllning:
  1. Mixa alla ingredienser
  2. i en matberedare till en slät smet.
  3. Häll ut chokladfyllningen
  4. på bottenlagret.
  5. Låt stelna i frys 2 timmar.