Aprikosgalette

Aprikosgalette_1920x1225-3.jpg
Ingredienser för 1 galette

150 g mjölkfritt margarin, tärnat
6 dl mjöl
6 msk kallt vatten
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 nypa salt
350 g konserverade aprikoshalvor
1 msk Maizena
½ msk kardemumma
½ citron, saften
3 msk SteviaSweet Lättströ
2 msk havremjölk


Gör så här

havremjölk till pensling Nyp ihop margarin, mjöl, vatten, SteviaSweet Lättströ och salt i en bunke. Arbeta ihop en deg. Ställ in degen i kylen i ca 30 minuter. Men gärna längre. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de avrunna aprikoshalvorna med Maizena, kardemumma, citronsaft, SteviaSweet Lättströ och havremjölk. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Det ska bli en cirkel som är ungefär 4 – 5 mm tjock. Kanterna kommer att spricka en del, men det gör inget. Flytta över degrundeln till en plåt. Lägg persikohalvorna på degen och sprid ut dem, men spara ungefär en kant på 5 cm runt om. Vik kanten över frukten. Pensla degkanten med mjölken. Grädda galetten i mitten av ugnen i ca 40 – 45 minuter. Fruktvätskan ska börja bubbla upp runt frukten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna en stund. Servera galetten med vaniljsås eller vaniljglass.